Sivas Akpınar Köyü nereye bağlıdır?
Akpınar, GürünAkpınarİliSivasİlçeGürünCoğrafi BölgeDoğu Anadolu BölgesiRakım1835 m11 satır daha
Akpınar köyü hangi ilçeye bağlıdır?
Akpınar Köyü idari olarak Çanakkale ilinin Yenice İlçesi’nde bulunmaktadır.
Sivas’ın Akpınar köyü Alevi mi?
Osmanlı arşivleri 1455’te Akpınar olarak adlandırıldığını kaydeder. Osmanlı arazi kayıtları 1510’da mezra, 1574’te Sivas’ın bir köyü olarak kaydeder. Köy tipik bir Orta Asya köyüdür. Köylüler Gök Tanrısı inancının yanı sıra Alevi ve Bektaşi inançlarını da sürdürmektedir.
Sivas nereye bağlıdır?
Kuzeyinde Ordu, kuzeybatısında Tokat, doğusunda Erzincan, kuzeydoğusunda Giresun, batısında Yozgat, güneybatısında Kayseri, güneyinde Malatya ve Kahramanmaraş illeriyle çevrilidir. Sivas’ta Batı Anadolu lehçesi kullanılmaktadır.
Akpınar ilçe mi?
Akpınar deniz seviyesinden 1170 m yükseklikte kurulmuş olup toplam 3 belde ve 23 köyden oluşmaktadır. İlçemiz Akpınar şehir merkezine 40 km uzaklıktadır.
Akpınar nereye bağlıdır?
Akpınar, Kırşehir iline bağlı bir ilçedir. Temmuz 1987’de ilçe olmuştur. Yüzölçümü 528 km², rakımı 1.500 m’dir.
Rize Akpınar Köyü nereye bağlıdır?
Akpınar, Rize ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Kocaeli Akpınar Mahallesi nereye bağlıdır?
Akpınar, Kocaeli ilinin İzmit ilçesine bağlı bir ilçedir.
Sivas’ta en çok Alevi hangi ilçede?
Sivas ili, Alevi-Bektaşi geleneğinde şüphesiz çok önemli bir yere sahiptir. Sivas ilinin Kangal ilçesinin Alevi-Bektaşi geleneğinde özel bir yere sahip olduğunu söylersek yanılmış olmayız. Kangal ilçesinde yaşayan Alevi topluluklarının çoğunluğunun Türkmen Aleviler olduğunu söyleyebiliriz.
Sivas Alevi yüzde kaç?
İl merkezinin nüfusu 233.153, merkez ilçeye bağlı köylerin nüfusu 46.535, ilin toplam nüfusu ise 695.528’dir. Bunlardan 77.
Sivas Zara Alevi mi?
Sivas Alevileri Sivas, Türkiye’de en fazla Alevi köyüne sahip ildir. Sivas Alevilerinin önemli bir kısmı Türkmen’dir. Sivas’ın belirli bölgelerinde, özellikle Zara ve İmranlı ilçelerinde, bölgede 500 yıldır ikamet eden Koçgiri Alevileri bulunmaktadır.
Sivaslıların soyu nereden gelir?
Şehrin sakinleri, bölgeyi farklı zamanlarda yöneten devletler tarafından yerleştirilen Türkmenlerden gelmektedir. Daha sonraki zamanlarda, Kafkas göçmenleri yabancı bir unsur olarak kabul edilebilecek tek topluluktu ve Osmanlı hükümeti tarafından şehir bölgelerine yerleştirildiler.
Sivas’ın en büyük ilçesi neresi?
Kuzeyinde Yıldızeli, doğusunda Sivas merkez ve Altınyayla, güneyinde Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi, güneybatısında Gemerek ve batısında Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesi bulunmaktadır. 2021 istatistiklerine göre toplam nüfusu 37.708 olan Şarkışla, Sivas’ın merkez dışında en kalabalık ilçesidir.
Sivas’ın eski adı nedir?
İlin isminin tarihçesi: Sivas’ı farklı zamanlarda yöneten devletler şehre farklı isimler vermişlerdir. Bunlar; Sebaste, Sipas, Megalopolis, Kabira, Diaspolis (Tanrı Şehri), Talaurs, Danişment Eyaleti, Devlet-i Rum, Devlet-i Sivas ve Sivas’tır.
Sivas’ta kaç Alevi köyü var?
Türkiye’deki Alevi köylerinin büyük çoğunluğu Sivas ilinde yer almakta olup, toplam 460’a yakın Alevi köyü bulunmaktadır. Bunlardan 60’ı karma köydür.
Sivas’ın en büyük köyü neresi?
Sivas’ın Şarkışla ilçesinin en büyük köyü Samankaya’yı ziyaret ediyoruz. 🛣️ TRT Belgeseli’nde “Usta Ellerin Hikayesi” saat 20.00’de.
Sivas’ın en güzel köyü neresi?
– Sivas’ın Hafik İlçesine bağlı Pusat Köyü, güzelliğiyle adeta bir tatil köyünü andırıyor. Hafik İlçesine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Pusat Köyü, güzelliği ve sessizliğiyle dikkat çekiyor.